Egy jól megválasztott és szépen megalkotott frufru mesés keretet ad az arcnak, finomítja a vonásokat vagy éppen karateresebbé teszi az arcot. Ma általában hitszerűen állnak az emberek hozzá: vagy csak frufruval tudják elképzelni a frizurájukat vagy teljesen elutasítják.
Frufru esetén sokakban még mindig a 80-as évek képei dübörögnek, szuper tömött, esztétikusnak kicsit sem nevezhető förmedvényekkel. Pedig ma már rengeteg lehetőség van egy fodrász kezében és csodálatos végeredményeket lehet kreálni.
Kinek áll jól a frufru?
A harmónikus külsőhöz mindig az ideálisnak vélt ovális arcformát igyekszünk közelíteni a frufruval és annak vonalával. Azaz:
- pici archoz nem kell frufru, mert összenyomja
- hosszú arcnál – magas homloknál – érdemes megpróbálni, mert kerekíti
- nagyon kerek arcnál remek lehetőség egy háromszög alakú frufru
Itt rajzokon is meg tudod nézni.
Ezek az alapesetek, de létezik egy majdnem ezzel ellentétes vonal is. Ha átlagos külsőt szeretnél, akkor gondolkodj a fentiekben. Ha karakteres tekintetre vágysz, akire másnap emlékeznek a boltban, akkor nem csak szabad, kifejezetten célszerű az alapszabályokkal szembe menni. Vágass frufrut, ha pici az arcot, lehetőleg egyenes vonalút. Gondoljunk csak Oláh Ibolyára, akinek mindenki pontosan emlékszik a frizurájára (attól tekintsünk most el, hogy jól áll -e neki vagy sem, de mindenképpen megjegyezhető, karakteres külsőt biztosít számára.)
Hogyan lesz tökéletes a frufru?
Honnan tudhatod, hogy jó, kellően figyelmes -e a fodrászod?
- Gondos tervet készít a frufruról
- Átbeszéli veled, hogy szereted használni, mennyit tudsz vele törődni
- Figyelembe veszi, hogy használod, hogyan választod el
- Nem a frufruval kezdi a vágást
- Vizes hajon kezdi, de szárazon is tökéletesíti
- A végén ellenőrzi, hogy minden helyzetben, fésülésnél jól működik -e
Játék a színekkel a tökéletes külsőért
Szép napot!
Hegedűs Zoli
mesterfodrász-hairstylist
Tippekért, ötletekért tartsatok velem a Facebookon is, itt tudsz csatlakozni.
Szép napot!
Hegedűs Zoli
mesterfodrász-hairstylist
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: